Nechat se nalézt

10. 5. 2017 23:54
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Nechat se nalézt

Nehledej Boha, ale nech se jím nalézt. Naším cílem není hledat Boha ze všech sil, ale nechat se jím nalézt. Bůh nás hledá, touží po nás stejně tak, jako když se mladý kluk snaží nalézt svou nevěstu. Hledá ji, jeho srdce přímo žízní po jeho nevěstě a když ji nalezne, učiní vše, aby ji získal, a to opravdu neučiní tak, že k ní přijde a přikáže jí: „Já jsem tvůj muž a ty mě od této chvíle musíš milovat!“ Tak proč máme takovou představu, že přesně tohle nám říká Bůh? Ten mladý muž začne činit skutky lásky pro svou ženu, pro svou princeznu, možná v očích druhých to budou skutky malé, ale v očích té ženy to budou skutky neskutečně moc velké a v ní začne růst víra, že ten mladý muž je v jejím životě něco víc. Její víra není nic jiného nežli stvrzení lásky toho muže k ní.

Anebo je království nebeské, jako když obchodník, který kupuje krásné perly, objeví jednu drahocennou perlu; jde, prodá všecko, co má, a koupí ji. (Mt. 13; 45-46)

               Mnoho lidí tohle podobenství vykládá, že já jsem ten obchodník a Bůh ta dokonalá perla. A má modlitba je „Bože co ještě musím dát abych Tě získal?“ Ale ono je to přesně naopak, já jsem ta vzácná perla v očích Božích a On dal a dává všechno, aby mě získal. Jak odpovím na jeho skutky Lásky v mém životě?

On mu řekl: „‚Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.‘ (Mt. 22;37)

               Abych získal s Bohem vztah, je potřeba, abych jej miloval celým svým srdcem, celou svou duší, celou myslí, prostě vším co jsem, jinak Bůh v mém životě nebude fungovat. Ale takhle to přeci není, to Bůh mě miluje celým svým srdcem a vším čím je. A já pouze mohu poznávat jeho skutky lásky v mém životě, ty potom přijímat a stvrzovat a tím získávám pravou víru, která není slepá.

Stejně tak i víra, není-li spojena se skutky, je sama o sobě mrtvá. (Jakub 2;17)

Víra bez skutků je mrtvá. Ale bez mých skutků? Nebo spíše bez Božích skutků v mém životě? A On každý den dělá kvůli mně skutky lásky, protože mě miluje, zamiloval si mě. Podobně jako si mladý muž zamiluje svoji překrásnou slečnu.

První otázka není v Bibli „Bože, kde jsi?“, ale „Adame (člověče), kde jsi?“

A Otec i dnes na tebe volá: „Kde jsi, můj milovaný/á?“

Zobrazeno 2781×

Komentáře

jk7

"Nehledej Boha, ale nech se jím nalézt."

Podle mého názoru je to jednostranné okleštění celou biblí prostupující myšlenky, že Bůh sice opravdu hledá, ale tak, že posílá proroky vyzývající k hledání Boha a jeho vůle


RebeccaRita

Pro Vás výše komentující, myslím, že Vám zásadně unikla podstata článku. Každý má svůj postoj, to nikomu neberu, ale netřeba rýpat do všeho, co není Vám po chuti...
Pro mě je tento článek obrovským povzbuzením, že Bůh je můj žárlivě milující Otec a vlastně už dal za mě to nejcennější (ad podobenství o perle)...Svého vlastního Syna. A mohu z vlastní zkušenosti s jistotou říct, že jednoznačně vítězí Pánovy skutky pro mě něž moje pro něj...A to ne proto, že bych se málo snažila, ale proto, že On je tak dobrý a mocný....A jako Otec se stará o své děti, nebo snad ne?

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio